diumenge, 31 de maig del 2009

Moab, UT






Hem passat els darrers dies explorant els voltants de Moab. Aquesta és la població més important en molts kilometres a la rodona. En els darrers anys ha crescut al mateix ritme que el nombre de visitants per a la sopresa dels locals que s'exclamen del boom de construcció de motels i empreses d'esports d'aventura. (Aquests no coneixen el llevant espanyol...)



Moab és la porta d'entrada a dos parcs nacionals i una meca mundial de la mountain bike i del off-road, en altres paraules: macarrisme al volant en 4x4 (segons ens deia un afeccionat al tema, ells també fan rock climbing... fan passar els seus vehicles tunejats per sobre de roques que a vegades superen els 45 graus d'inclinació). A part d'això, és famós el rafting pel riu Colorado i també l'escalada. És "el lloc" per fer activitats "outdoor" al sud de Utah. Tot això fa de Moab un lloc animat on coincideixen fanàtics de la bicicleta de muntanya, escaladors, domingueros amb les seves autocaravanes gegants que practiquen el "tir a la llauna", flipats sobre jeeps per camins off road...



Aquí ve gent de tot el país, i també molts turistes extrangers, (francesos, anglesos, japonesos......) encara que de casa nostra, de moment res de res. Això sí, mexicans en trobes a cada bar però tots darrera la barra o a la cuina. Amb ells sempre ens fa gràcia compartir algunes paraules i acabem parlant del Barça de Màrquez i de la vida als USA, gens fàcils per a ells.


Moab és ple d'hotels, bars, resturants, empreses de turisme d'aventura...... la població local està formada per autòctons, emigrants que venen a treballar als bars, tallers, etc i per una gran quantitat de gent jove amants dels esports d'aventura que veuen Moab com un  lloc cool, amb un ambientillu diferent de la resta del sud de  Utah, dominat per mormons  i cowboys. Per altra banda, el fet de ser un pol d'atracció li dona un aire que hem batejat com "el Lloret de mar de l'outdoor". Això sí, com a mínim no hi ha ni borratxos ni càntics hooligans. A Utah el tema de l'alcohol està molt regulat i malgrat que hi ha una gran tradició de fer amplies varietats de cerveses la gent no s'emborratxa (almenys públicament).



Hi ha molt a fer als voltants però sempre acabes passant per Moab per una raó altra: parada al super (de fet l'experiència al super es mereix un post per si mateix... de moment una foto dels productes que es poden trobar.. ossos gegants per a gossos a 10 dolars!!!), benzina, siestes al parc (on miracle! hi ha gespa, grans arbres, taules de picnic, lavabos impecables i una barbacoa, per si et vingués de gust fer-te uns pinxos o unes butifarres a la brasa) i també el nostre oasis: la biblioteca (declarada millor biblio de l'estat), amb terrassa, sofàs per apalancar-se a dins, internet gratis, wi-fi i totes les guies de muntanya, excursions, bici "habidas y por haber".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada