dijous, 30 de juliol del 2009

Bowron Lakes, BC


Fa mesos vam reservar l'acces als Bowron Lakes per fer un circuit en canoa. Els Bowron Lakes son un conjunt de 10 llacs on la gent normalment hi fa un circuit que dura uns 8 dies.
Nosaltres, com a novatos que som del tema de la canoa vam decidir nomes fer la meitat del circuit que arriba fins les Cariboo Falls, unes catarates impressionants.













Tres consells donariem als que vulguin fer aquesta increible excursio:

1. Saber els minims de com portar una canoa. (evitareu avancar fent SSSSS com nosaltres vam fer... semblavem dos borratxos de les Rambles amb rems a les mans).
2. Portar litres d'antimosquit. Imprescindible! Va ser per culpa del milio de mosquits que ens van atacar que vam haver de fer una retirada abans d hora.
3. Fer el circuit carregat de paciencia. Anar en canoa durant 5 hores al dia i sense tenir/ne ni idea pot portar a situacions limit amb el teu acompanyant de canoa.

Ara be, tots els petits inconvenients s'obliden quan sents que ets en un espai unic. Li donarem la rao al tiet Joan, sempre es una refrencia a la hora de viatjar, que diu que a Canada hi ha una serie de parcs provincials que valen molt la pena. Aquest nomes deixa accedir a 46 persones al dia en un total de 162 km acuatics. Aixo vol dir que gaire be sempre estas sol amb la canoa i els ants (alces) que et vas trobant pel cami. (foto)

Per la nit acampes a la vora del llac i pots fer foc (els del parc et donen la llenya i tu has de portar una destral per fer de Robinson Crusoe per una estona). Quan el sol se'n va apareixen els cants dels loonies, els anecs insignia de la moneda d un dollar canadenc. Es un cant que ressona clar i fort i et transporta a un clima mes tropical. Ja de nit el silenci es fa present i nomes si tens sort sentiras un ant caminant per la vora del llac menjant algues verdes.













L'ant (alce) es un animal estrambotic. Es el tot terreny dels animals. Es capac d aguntar hiverns gelids menjant fusta i liquens dels arbres, caminar per la neu com si res i passar els estius pastant a la vora dels llacs on pot arribar a summergir/se fins a 6 metres per deleitar/se menjant algues.


Te una cara d'empanat com si aquestes algues tinguessin efectes secundaris i camina amb molta gracia pel fang gracies a una doble articulacio que te a les potes. De fet les potes tambe son la seva arma defensiva. Pot donar una coSSa que pot foragitar als pocs predadors que te com ara el puma.

Els Bowron Lakes son uns dels espais mes salvatges on hem estat i de lluny un on la tranquilitat no es un fet extraordinari sino una rutina gratificant.

Bowron Lakes, BC from tatiana soler pastor on Vimeo.


Penjarem fotos en el proper intent!!
(sorry no tenim C trencada ni accents!)

1 comentari:

  1. Quines fieres aquests ants!! Ara bé, Tati, no creus el seu careto recorda el de en Juanito? Je, je.. m'he partit amb lo de la Canoa... marineros de agua dulce!!!!

    ResponElimina