dilluns, 15 de juny del 2009

Redneck!





El mot "Redneck" l'escoltem tot sovint quan tenim una conversa amb algu de per aquí. El fan servir per descriure a un tipus de gent en especial (hi ha qui diu que el 80% dels americans són Rednecks!). Si al Jueves en sortís un retrat dibuixarien a un paio d'uns 30-40 anys, tatuat, amb una gorra, un pick up elevat i amb rodes ben grans, un munt de llaunes de cerveses al voltant i ... una pistola! apuntant a un blanc com ara una llauna buida. 



















Per tothom és coneguda la passió que els americans tenen per les armes de foc. La gent que hem anat coneixent ens ha confirmat que aquesta dèria no es redueix a zones o estats en concret sinó que és a tot el país. El que si hem pogut observar és que gairebé totes les senyals de tràfic de les carreteres secundàries estan tirotejades, i encara més, totes les zones a on hem acampat (les que no són campings ni parcs nacionals) estan sembrades de casquests de bala de tots els calibres imaginables.


Hem pogut veure com dins d'una botiga com ara una gran ferreteria, amb secció d'outdoor i subsecció  de caça i pesca, es venen armes de foc, però no només per anar a caçar bestioles, també pots comprar un fusell d'assalt i altres armes de guerra. Obtenir el permís és ben senzill, hem vist ofertes de "cursillo" + permís per 45$. També hi ha permisos temporals així com la possibilitat de llogar-les......... en fi, que qui  no porta un cacharro d'aquest a sobre  és perqué no vol. A més, almenys a Utah, si tens el permís d'armes la pots portar a sobre o a la guant

era del cotxe. 



Com a nota final afegir que de fet hem llegit als diaris que la venda d'armes és dels únics negocis que no han perdut pistonada en aquests temps de crisi. De fet, les vendes han augmentat!

Al final farem certa la frase que ens va dir l'estiu passat un escalador alemany que havia passat alguna temporada pels USA, amb veu ronca i arrosegant les paraules va deixat anar  lentament: "all you need at the States is a car and a gun".



1 comentari:

  1. Hola NENGS!
    La veritat és que me n'alegro que aquí no es venguin les armes de la mateixa manera que allà, amb lo estressada que ja va la gent només els hi faltaría portar un arma.
    Veig que esteu aprofitant al màxim el periple i espero que no deixeu de fer-ho, vaja.... estic segura que no ho fareu.
    Muaks i fins la pròxima!
    Marta & Company :-)

    ResponElimina