diumenge, 26 d’abril del 2009

Santa (surf) Cruz, CA

What's up dudes!!

Oblideu l'anglès que hagueu après a l'acadèmia de turno, l'american English és una altre història.


El primer  que ens sorprèn és la manca de comprensió d'anglès

 "slang" que tenim. És així com es produeixen diàlegs surreals com ara

- Tio que ens trobem per un camí: What's up dudes? How's it going? (però tot això les nostres orelles ho entenen com: "wat ap dut, hou ing?")

- Resposta tati+joan: ens mirem, cara de desconcert i tot seguit llancem un sigilós: Fine thanks. 


Què hauriem de respondre? Malba, Vio, Patri, Linda, help!!!

Quan l'anglès no funciona, l'spanish és un bon joker... hi ha un munt de mexicans que t'atenen en castellà si ho prefereixes i alguns gringos que es vanaglorien de saber alguna paraula o et volen fotre el rotllo que tenen algun parent per algun país de sudamèrica... 

ja sabeu, espanya i llatinoamèrica és un pack.


La primera setmana a Santa Cruz, terra de surf, (Gerard, you would love it!!), vam estar a casa dels nostres amics, Paul i Sun Garcia. Hem estat ben mimats! Ha estat una immersió total, parlant anglès, descobrint la zona (en bici, a peu però especialment en cotxe!!! els americans no estan per òsties i si es pot anar en cotxe, s'ha d'anar en cotxe! 

Quan ens vam anar a fer l'assegurança del cotxe buscàvem l'entrada principal a a la façana de l'edifici  qu

e dona al carrer, doncs aquesta no era allà sinó al darrera, just al parking!

Un dia vam dir que voliem anar al rocòdrom a peu i ens van mirar amb cara de sorpresa i temor! però si hi ha 20 minuts caminant!!!). Ens van convèncer per anar-hi en bici i ens vam enrecordar d'ells quan a mig camí s'ens va sortir la cadena de la bici i vam aca

bar tot pringats de greix i patint perquè el rocòdrom tancava!! (podeu imaginar els nervis de mr. Jon Gubern)...

 Cal dir que aquí el tema tunning està present,  però en un estil ben diferent, enlloc de tenir un caire racing en la il.luminació i els altaveus, aquí el macarrisme en els cotxes es mostra en el tamany: 

picks ups gegants amb  grans rodes  que sobresurten de la carrosseria pels costats i que eleven el cotxe exageradament. Només cal  veure que aquí, models com Grand Cherokee o BMW X5 es veuen

 cotxes petits!!


Santa Cruz és la Califòrnia dels Beach Boys, del surf però sense les noies en biquini (deu ser perquè és abril?), la Califòrnia dels freakies (hem vist personatges que

 omplirien un llibre de Richard Avedon, des del ex-

combatent que ara s'ha tornat hippy surfero i viu a la seva furgo al latin king que es passeja pels suburbis de Santa Cruz removent la seva navalla "mariposa" com aquell que porta una piruleta. 


Santa Cruz ha estat molt bona introducció però la tati sabia que hi havia algú (guess who?) que volia començar ja el periple de carretera i manta. Així que desprès de mirar uns quants vehicles ens vam decidir per una furgonteilla i vam posar data de sortida! Ens vam fer del RACC dels USA, els AAA i vam acaparar amb un munt de provisions comestibles  (els supermercats merexerien un post sencer, especialment els tipus makro i altres centrats en el tema orgànic, allà ja fa temps que aquest tema està implantat i fins i tot en els súper tradicionals la oferta de productes naturals és aclaparadora, a vegades massa i tot!!!). 


Bye, bye Santa Cruz, we're on the road...


Foticos:

http://picasaweb.google.com/Tatiana.Soler/SantaCruz#

2 comentaris:

  1. eo!!! volem veure fotico de la la vostre macro furgo!!!

    ResponElimina
  2. TATI a la conquista del mundo (a ver q le aprendes a los compadres gringos) (o mas bien a ver que aprendes alla para que podamos votar al Sarko de aqui)

    ResponElimina